Oldal kiválasztása

Bemutatjuk a Bibendum pálinka családot!

A Bibendum palackokat nemcsak az elegáns külső hanem a tartalmas belső is jellemzi. Itthon a Szal-Tó Kft. forgalmazza a Bibendum termékeit, melyre igen büszkék vagyunk. Na de lássuk, honnan indult ez a különleges pálinka.

A Névválasztás

A pálinka elnevezése Horatiustól ered: “Nunc est bibendum” azaz “itt az idő az ünneplésre, ivásra!”

szal-to-blog-bibendum-0

Miből lesz a jó pálinka és hogyan kerül a palackokba?

A Zempléni Hegyközben érő gyümölcsök terelnek minket a Bibendum útjára, ahol 2011 óta működik a bózsvai pálinkafőzde. Az üvegekbe kerülő gyümölcsök része túlnyomórészt saját gyümölcsösből származik, így a készítőknek van idejük kivárni, amíg az adott gyümölcs eléri a megfelelő érettségi fokát és csak azután kezdődik a szüret. Ha az időjárási tényezők úgy alakulnak, nemcsak egy alkalommal végeznek betakarítást a pálinkát készítők. A gyümölcs ideális érettségi szinten rendelkezik a legintenzívebb aroma tartalommal valamint a legízletesebb édes, puha hússal és a Bibendumnál ezt pontosan tudják.

A szüretelés után az alapos tisztítás következik, mely befolyással van a cefrére és a későbbi pálinka ízére egyaránt. A folyamatról bővebben a Bibendum oldalán is olvashatsz.
Lepárlás során a teljes cefre mennyiséget csak egyszer főzik fel. Ennek jelentőségéről bővebben a www.bibendumpalinka.hu-n olvashattok.

szal-to-blog-bibendum-1
szal-to-blog-bibendum-2

Milyen termékeket ismerhetünk meg Bibendum márka kínálatában?

A Bibendum hatféle ízű prémium pálinkát kínál a fogyasztóknak, melyek a következők:

szal-to-blog-bibendum-3
szal-to-blog-bibendum-4
szal-to-blog-bibendum-4
szal-to-blog-bibendum-5
szal-to-blog-bibendum-13
szal-to-blog-bibendum-14
Bibendum Prémium Almapálinka

Több almafajta felhasználásával készül, melyek saját termények. A pálinkát friss, citrusos illat jellemzi, valamint kissé karcos pálinka, mely fűszeres, érett almára emlékeztető ízvilágú. Íze a kóstolás során hosszan bontakozik ki. Készítői az ital erőssége miatt elsősorban férfiaknak ajánlják.

Bibendum Prémium Körtepálinka

Szeptemberi érlelésű körtéből készül, mely több fajta jegyeit viseli magát, de leginkább a “hagyományos” párlat.
Körteillatú és karakteres ízvilágú pálinka, melynek fogyasztását étkezés előtt és után ajánlják

Bibendum Prémium Vilmoskörte Pálinka

A hegyvidéki körte különleges zamatú, ezek a fűszeres ízek jelennek meg ebben a vilmoskörte pálinkában, melyet ha iszunk olyan, mintha egy érett körtébe harapnánk.

Bibendum Prémium Szilvapálinka

Ebben a pálinkában többféle szilvafajta is megtalálható, melyek együtt érnek. Az aszalt szilvára emlékeztető jelleg mellett felfedezhetjük a marcipános utóízt is. Legjobb étkezések után fogyasztani.

Bibendum Prémium Barackpálinka

Kizárólag a saját ültetvényen termett kajszibarackból készült párlat, mely magában hordozza a hegyvidéki termőtalaj minden karakterét. Lekváros jegyekkel rendelkező hosszú lecsengésű párlat. Minden alkalomra remek választás!

Bibendum Prémium Feketeribizli pálinka

Titánia fajtájú ribizliből készült, tökéletesen érett pálinka. Aki ezt az italt megkóstolja, garantáltan felfedezi a feketeribizli össze nem téveszthető jegyeit. Édeskés illatú, friss és üde pálinka, mely mégis hosszú lecsengésű. Ínyenceknek ajánlott!

szal-to-blog-bibendum-12
szal-to-blog-bibendum-11
szal-to-blog-bibendum-10
szal-to-blog-bibendum-9
szal-to-blog-bibendum-8
szal-to-blog-bibendum-7
szal-to-logo-800×460

Elérhetőségeink

Szal-tó Kft.

Cím

4700 Mátészalka, Jármi út 59.

Telefon

+36 44 312 046

Zöld szám

INGYENES ZÖLDSZÁM: +36 80 208 148

E-mail

info@szal-to.hu

Kapcsolat

11 + 4 =